Inomhuspaddlingar

På vintern erbjuder vi inomhuspaddling för alla medlemmar. Det är ett perfekt tillfälle att bli bättre på hantera kajaken och putsa på olika tekniker.

Vad behöver man för att vara med?

Det enda som behövs är badkläder och handduk, så går man till Fjärran höjder badet byter om och samlas ute vid stora bassängen i god tid innan. Kajaker, paddlar, kapell och hjälmar har klubben på plats som man får låna. Man hämtar fram utrustningen själv och givetvis plockar undan allt efter. Är det första gången så får man så klart hjälp att hitta vart sakerna finns. Det går bra att ta med sig egen utrustning så klart, om man exempelvis vill ha sin egen paddel eller testa med flytväst. Lång kajak blir det ofta lite trångt att både få in och i poolen, så egen lång kajak är nog enklast att lämna hemma.

Många som övar på roll tycker att det är skönt med cyklop för slippa vatten i näsan.

Alla hjälps åt med allt

Vår tillfällen är inga ledarledda träningar utan det är bara en tid i poolen. Man bestämmer med andra ord själv vad man vill träna på och hur man gör det. Oftast kan man så klart få lite tips på av någon mer rutinerad paddlare, men ingen är där som ledare eller instruktör.

Det är också allas ansvar att innan tiden börjar plocka fram det som behövs för paddla och när tiden börjar så ska vi normalt hala in simbaneavdelarna och givetvis efter se till att alla utrustning plockas undan.

Nu mer har vi också ett ansvar att städa undan efter oss själva i omkläddningsrum, samt stänga ner kring basssängen eftersom ingen personal finns på plats när vi avslutar.

Hur går det till en vanlig fredag?

Vanligaste upplägget är att vi paddlar fritt i 45 minuter och avslutar med 15 minuter med något som liknar kajakpolo, dvs ungefär som handboll i kajak. Väldigt mycket lek blir det och man kan öva på rolla, göra snygga paddeldrag, höga och låga stöd. Droppa ner ifrån trampolin med kajak är också kul. Man kanske kan engagera någon i lite jagalek om det passar bättre.

Finns det önskemål så har vi ibland haft lite tematillfällen med lite mer uppstyrda övningar. Kom gärna med önskemål om vad som skulle intressera.

En gamla film ifrån Fjärran finns här

Share