Ekonomin i klubben

Nu när årsmötet är klart så tänkte jag ge mig i kast i att beskriva lite hur ekonomin ser ut, vilka stora kostnader vi har och vad som gör att vi har råd med att bedriva klubben som vi gör. Under några år har vi nu haft stora intäkter ifrån främst arbetet med Hillevikslägret och paddling vi anordnat i Forsbacka tillsammans med kommunen. Det är alltså intäkter som är mer än dubbelt så stora som medlemsavgifterna, som tyvärr inte kommer räcka särskilt långt vad gäller hyra för Fjärran eller lokalen under 2019, då vi kommer ha betydligt högra kostnader för dessa.  I år gör vi tack vare de intäkterna och att vi inte haft lokalen hela året och att den mycket högre hyran för Fjärran kom först i slutet av året. 

2019 räknar vi med en förlust i och med att Hillevikslägret försvinner och att vi får räkna med hyra hela året och högre hyra för Fjärran. Det innebär så klart att det är extra viktigt att alla hjälps åt vid arrangemang som bidrar till intäkter och att vi förhoppningsvis ser till att fler blir medlemmar.  Men det är viktigt att tillägga att vi har sedan tidigare fått in så pass mycket att vi fortfarande har det gott ställt i föreningen och även 2018 blev ett plusresultat.

Har du några funderingar kring ekonomin så är det bara att höra av dig till styrelsen för mer detaljer.

 

Share

Publicerat

i

av

Etiketter: